fredag 12 juni 2015

Några boktips...

Vi har tidigare berättat om sommarboken, och vi hoppas att barnen är sugna på att läsa mycket under sommaren! Uppmuntra så mycket ni kan, det är viktigt att hålla läsningen uppe även i sommar. Det är ju som med fotboll eller annan träning - har man uppehåll så blir ju utvecklingen tyvärr negativ...

Några har frågat efter lite tips på böcker. Nedan kommer några, som vi har haft i klassrummet. Prata annars gärna med bibliotekarierna. De har ofta många bra förslag! Det spelar ingen roll vad man läser (så länge det inte ärr alltför svårt) bara det är kul och man gillar det man läser!

Turbo och den magiska grodan - Bo kallas för Turbo för att han springer så snabbt. Han ska ge en present till en kompis, och har svårt att hitta på något. Men till slut blir det något magiskt... Det finns flera böcker om Turbo!

Megakillen - handlar om Melker, som är en helt vanlig kille med en stor hemlighet... Megakillen löser kluriga fall i Småtorp. Det finns flera böcker om Megakillen.

Sälsommar - Levi och Lo är på en ö. De hittar en sälunge, där mamman har blivit bortskrämd av en båtlast. Hur ska det gå för sälungen?

Vilma och spökhuset - Vilma ska bevisa för Erik att hon vågar allt. Även att vara i spökhuset på natten... Det finns flera böcker om Vilma.

Petter i skolan - Petter längtar till skolan och syndar sig dit. Men det blir inte riktigt som har tänkt sig... Det finns flera böcker om Petter.

Kaninkatastrofen - Viking har sagt att han är kaninexpert och ska passa Meltems kanin. Han tar hjälp av Vilma och Viktor. Hur svårt kan det vara att passa ett djur i bur...??

Gamen Polly - En bok om familjen Monstersson. Gamen Polly har rymt. Vart har hon tagit vägen?

Hallon och Svarta katten - Lisa och Tyra startar en djurklubb som ska heta Svarta katten, som ska vara hemlig... Går det? Det finns flera böcker om hästen Hallon och Lisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar