onsdag 18 november 2015

Läsläxan + matteläxa

I veckan kommer vi att förändra utformningen på elevernas läsläxa. Vi kommer nu att fokusera mer på läsförståelse under en period, och till det tar vi hjälp av läsfixarna!

Eleverna har fått en bok, där de ska läsa ett antal sidor. Dessa sidor kommer vi sedan att diskutera i en grupp, där alla läser samma bok. Därför är det viktigt att inte läsa för långt! Uppmuntra dem hellre till att läsa andra böcker, några är mitt inne i en annan bok från tidigare läsläxa som de gärna får läsa ut.

Till detta får eleverna uppdrag. Till nästa vecka ska eleverna sammanfatta de sidor de har läst med hjälp av cowboyen och leta adjektiv med hjälp av detektiven. De har fått en speciell skrivbok att samla sina uppgifter i.

Några har fått den nya läsläxan i dag, och övriga får den i morgon eller på fredag. Grupperna kommer att ha läxa till olika dagar, det står i deras skrivhäften vilken dag läxan är till.

Hör gärna av er om ni har frågor!


Till på fredag har eleverna fått matteläxa. Vi har sedan lovet arbetat med multiplikation och division, framför allt fokuserat på multiplikation med 2 och division med 2. Vi önskar att de tränar så att de känner sig säkra på dessa. På fredag stämmer vi av hur eleverna ligger, och planerar därefter att gå vidare med subtraktion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar