måndag 18 augusti 2014

Information ht 2014

Hej!

Vi lämnar nu den härliga sommaren bakom oss och hälsar barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår.

Vi är samma pedagoger knutna till grupperna i skolan och på fritids. Natalie, Hanna och Camilla i Nord och Anna-Lena, Anja och Linda i Syd. Nytt för läsåret är att Marie Larsen kommer att arbeta som resurs i Syd under skoltid. Fritids har vi liksom tidigare tillsammans i huset.

Skolans tider är kl. 8.10 till 13.30. Före och efter skoltid är det fritidshemstid och idag får ni med fritidshemsplats hem ett fritidshemsschema att fylla i. Med hem får ni även ett papper där ni fyller i kontaktuppgifter. Lämnas åter till skolan så snart som möjligt.

Skola 24:
Nytt för terminen är att ni sjukanmäler ert barn via systemet Skola 24. Ni ska alltid använda er av nedanstående telefonnummer. Sjukanmälan ska ske före kl. 8.00 och varje dag barnet är sjukt.

Vid sjukanmälan ring: 0515-777611 och följ anvisningarna.


Vill ni prata med oss för övrigt så är numret hit 046-357595


Idrott: 
Denna termin kommer vi att ha idrott på måndagar med start v. 35 i blandade grupper Syd/Nord.
Grupp 1: 8.10-9.10
Grupp 2: 9.20-10.20

Det betyder att de elever som har idrott kl. 8.10 börjar dagen med att gå till omklädningsrummen, de kan med fördel vara ombytta redan på morgonen.

I vanlig ordning ska det i gympapåsen finnas:
Ombyte (vi är ute när vädret tillåter).
Lämpliga skor
Handduk

Det är viktigt att eleverna har med sig ombyte för att kunna vara med på idrottslektionen.

Ledighetsansökan:
Då skolplikt gäller från och med år 1 ska du som vårdnadshavare ansöka om ledighet om ditt barn behöver vara ledigt . Max 10 dagar per läsår, därefter är det rektor som beviljar ledigheten. Vårdnadshavaren ansvarar för att missad undervisning tas igen. Fråga efter blankett vid behov.

Utvecklingssamtal:
Utvecklingssamtal kommer att hållas med respektive mentor under september månad. Om ni känner behov innan kontakta barnets mentor.

Utflykt:
Måndagen den 8/9 kommer vi att åka på utflykt till Krankesjön. Där kommer vi att genomföra en mindre vandring samt arbeta vidare med vårt temaarbete. Kl. 8.30 går bussen och vi är åter 14.30. Skolan fixar lunch och mellanmål. Extra dricka och frukt är bra att ta med.


Föräldramöte:
Boka in torsdagen den 25/9 kl.18-19.30, vidare info kommer. Hör gärna av er till oss med önskemål om innehåll.

Fritids:
Morgon och kvällsfritids är som tidigare inne på Kastanjen. Morgonfritids öppnar kl. 7.00 och kvällsfritids stänger 17.30. Har ni omsorgsbehov utanför de tiderna måste ni varje läsår ansöka om utökat omsorgsbehov.

Kl. 7.30 erbjuds barnen frukost i matsalen och sedan går alla ut på en morgonrast 7.50.

Första veckan kommer vi att ha mycket fri lek ute och inne. På torsdagen den 21/8 kommer vi att leka och grilla korv till mellanmål i fårhagen.

From v. 35 kommer vi att erbjuda barnen olika aktiviteter i aktivitetspass:
Måndagar - två frivilliga aktivitetspass ca 14.45-16.00
Tisdagar - alla går till idrottshallen ca 15.00-16.00
Onsdagar - två frivilliga aktivitetspass ca kl. 14.45-16.00
Torsdagar - utedag ca kl. 14.30-16.00

I och med att vi erbjuder fler aktiviteter kommer vi minska personalen kring de elever som leker fritt. Personalen som inte håller i en aktivitet kommer vara där det är flest elever. Det innebär att om det är många elever ute får barnen bygga eller rita utan pedagog närvarande inomhus och tvärt om. Vi vill inte att något barn är ensamt utan de kommer alltid vara minst två utom- eller inomhus. Extra viktigt att ni föräldrar inte glömmer att säga till när ni hämtar era barn!

Aktivitetspassen kommer variera något under terminen utifrån elevernas fortsatta intresse och de presenteras för eleverna i samband med att vi bloggar på fredagar.

I kapprummen finns nya listor att fylla nummer så att ni föräldrar kan nå varandra när barnen vill leka.

Bloggen:
Vi fortsätter att vara papperslösa så långt det går. All information hittar ni på våra respektive bloggar. Info om kommande vecka läggs ut på fredagar.
www.kompassen-syd.blogspot.se
www.kompassen-nord.blogspot.se

Vi ser fram emot en rolig och lärorik tid tillsammans!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar