tisdag 17 mars 2015

Rocka sockorna!

Vi i åk 1 har bestämt att vi vill vara med i projektet Rocka Sockorna som är ett event för att belysa allas lika värde och att det är bra att vi är olika.

Det började med att 10-åriga Nathea startade ett event på facebook (https://sv-se.facebook.com/events/1467001283546504/) 

"Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har Downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor. 

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull! 
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!
Alla är välkomna att vara med!
Hälsningar Nathea Anemyr"

Eleverna fick se klippet när Nathea är med på Nyhetsmorgon och sedan bestämde vi att vi är med hela veckan! Från och med i morgon kommer vi att ha olikfärgade strumpor på oss och ta bilder som vi sätter upp i våra kapprumsfönster. På fredag ska vi se om alla har på sig olika strumpor så vi kan göra ett färgglatt strumpklasskort för att manifestera det positiva med att alla är olika <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar