fredag 28 augusti 2015

Föräldramöte, val och glömska

Föräldramöte 27/8 
  • Välkomna till läsåret 15/16 
  • Hans Bäckström mediepedagog pratade om netikett. Vi såg en provocerande film om hur vi sätter gränser. Vilka regler sätter ni upp för datoranvändningen, vad tillåter ni att de tittar på, spelar och lägger upp. Hur hjälper ni dem att bli källkritiska och förhålla sig till det som de tar del av. Skolan är skyldig att följa alla lagar på det vi visar, lyssnar på, tittar på, publicerar och åldersgränser. 
  • Diskussionsfrågor; Vilka regler har du hemma? Hur har du koll på vad ditt barn gör? Hur kan vi stötta/hjälpa varandra? 
  • Höstens arbete PP:er i Unikum skola och fritids; kroppen och tekniken vatten - samhället - uppfinningar. 
Utvecklingssamtal september-oktober 
  • Projekt ”Bokblogg”  
  • Projekt ”Skicka vidare”  
  • Skolgårdar/raster på prov - vi har försökt dela upp rasttiderna så vi inte ska vara för många elever ute åt gången. Detta för att minska konflikterna mellan eleverna som uppstår vid platsbrist. 
  • Regler/rutiner:  
Fritidstavla utanför fritids är till för att skriva upp sig om man är ute efter 15.00.  
På fritidstavlan sitter en telefonlista till föräldrarna som godkänt att man ringer för att leka samma dag. 
Mobiltelefoner ser vi helst stannar hemma. Om den är med ska den vara avstängd under skoltid och får bara användas på fritidshemstid om man pratat med personalen.  
Vill påminna alla om att säga hejdå när man går hem från fritids.  
Viktigt att man har med sig ytterkläder + regnkläder + extrakläder. 
Fritidsgympa som vanligt på tisdagar och utflyktsdag på torsdagar. 

  • Läger 3-4 september på scoutgården i Veberöd. Torsdagen samling på fritids som vanligt eller kl. 8.10 på skolan. Vi behöver föräldrahjälp med att köra packning till scoutgården på torsdagen samt att städa av scoutgården kl. 9.00 på fredagen och att köra tillbaka packningen till skolan därefter. Vi ser helst att barnen är med så stor del av lägret som möjligt och att alla har med sig sovsaker. Även om barnen sedan sover hemma så är det mysigt att bädda och höra godnattsaga för att känna delaktighet. 

Packlista (hör av er om ni har frågor)


  • Viktigt datum 10 december då vi har öppet hur och visar upp höstens arbete. 

Vi glömde prata om klassföräldrar och representanter till EOS/VOS. Förra läsåret var Petra, Mia, Elin  och Sofie klassföräldrar. Jan och Niklas representerade er i EOS/VOS. Önskar ni någon förändring så hör av er annars fortsätter vi som tidigare.  Det är alltid trevligt om det finns fler som är intresserade att engagera sig. Jan har meddelat att han pga. ny arbetssituation kan ha svårt att närvara på dessa möten, och ser gärna att någon annan som har bättre möjlighet tar över.
Dagens val av namn till grupperna gick lugnt till och förslaget Luft och Vatten vann. Från och med nu heter alltså fd Nord - Luft och fd Syd - Vatten. 

ValsedlarRöstning pågår!

Den vinnande valaffischen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar