torsdag 20 augusti 2015

Läsning!

Det har varit riktigt roligt att se de här första skoldagarna hur sugna eleverna är på att läsa, läslusten har verkligen bevarats och utvecklats över sommaren! Vi hoppas att detta kommer att fortsätta, och för de som tagit lite sommarlov även från läsningen kör vi nu igång igen!

Vi har igår eller idag delat ut läsläxa till eleverna och de kommer att ha läsläxa till alla dagar (utom till måndagen. De får dock gärna läsa på helgen ändå). I skolan kommer vi att inleda varje morgon med läsning ca 20 minuter. Då kommer vi också att lyssna några minuter på varje elev, och ge dem ny läsläxa.

Eleverna är på olika nivåer i sin läsning, och får därför lite individuella instruktioner (se noteringar i läskortet). Men vår rekommendation är att eleverna läser ungefär 15 minuter för er. De får givetvis läsa mer om de vill, antingen tyst eller för er! När ni har läst tillsammans fyller ni i läskortet. Skriv gärna upp i läskortet om ni noterar svårigheter med ett visst ord eller ett ljud.


Vi har låtit eleverna själva önska en bok att läsa, vi tror det är viktigt för läsintresset att de läser något som de är nyfikna på. Om vi upplever att boken är på fel nivå kommer vi att byta bok till en som är på en bättre nivå.

Diskutera gärna med oss om ni har frågor kring läsningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar