fredag 11 september 2015

Vecka 37 och info V38

Full rulle hela veckan!

Veckan har varit intensiv, vi har bearbetat lägret genom att rita och skriva om hur vi hade det med vatten som ledord. Det blev ju mycket vattenaktiviteter på lägret.

Under veckan har vi också skrivit berättelser utifrån bilder. Att skriva berättelser kommer att vara ett område i svenska som vi kommer att arbeta mycket med under hösten.

I matte har vi arbetat med ental och tiotal, och tränat att addera dessa. Och plötsligt har vi räknat tal upp till 100! Vi har också arbetat lite med problemlösning, både att lösa och att prova skriva egna problem.


 Vi ritar efter lägret.

Man behöver vatten för att släcka eld.

 Spel med tiotal och ental. Vem får högsta talet?

Att skriva problem kan vara lite klurigt...


Vilken underbar dag vi hade på vårt första "Skicka vidare"!

Alla i år 3 verkade så nöjda, flera kom tillbaka och bad om mer massage, många njöt länge av fotbadet och några vågade sig till och med på ansiktsmasken. Lugnet rådde och mer energi fick vi av de goda kakorna vi bakat och den fantastiska fruktsalladen som köket bidrog med.

När vi idag utvärderade kom vi fram till att handmassagen gjorde att både den som fick den och gav den riktigt kunde slappna av. Tipsrundan var lagom svår med frågor som man kunde klura ut och det var roligt att förbereda genom att handla, baka kakorna och fixa tipsrunda.

Vi blev så glada av att se att 3orna bli glada att vi genast funderade över vilka vi vill överraska med en upplevelse nästa gång...







Information till V38:
- På måndag är det fotografering kl. 8.45. I år är det endast klassbilder som kommer att tas, enligt de besked vi har fått.
- Ni får hem ett papper med inloggningsuppgifter till en enkät som skolinspektionen vill att ni deltar i. Ni kan läsa mer i denna länk; http://www.skolinspektionen.se/skolenkaten

- På onsdag har vi Skoljoggen. Vi ska springa på konstgräsplanen vid skolan kl. 9.00, precis som förra året. Mer info finns med i väskan. Eleverna kommer ändå att ha idrott som vanligt under dagen.

Trevlig helg!
önskar vi i Luft

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar