fredag 27 november 2015

Lite om veckan och info framåt

Under veckan har vi arbetat med vårt tema om uppfinningar. Vi kommer att fortsätta med detta under nästa vecka för att avsluta med nobelmiddag den 10 december (mer info nedan).

Vi har också arbetat vidare med problemlösning i matte. Idag har vi arbetat med att det ibland finns mer än en lösning på ett problem. På måndag kommer eleverna att få redovisa sina lösningar för varandra. En del i matten är att kunna följa och föra resonemang, vilket bland annat innebär att kunna förklara hur man har tänkt på ett sätt så att andra förstår.

Info framåt:
Torsdagen den 10 december har vi Nobeldag i hela år 2. Vi kommer att fira avslutningen på vårt temaarbete om uppfinningar och äta "Nobelmiddag" nere hos oss i källaren. Till detta hade vi gärna velat ha hjälp av några föräldrar att fixa i köket och servera maten. (Preliminärt kl. 10- 12.30) Hör av er till oss om ni har möjlighet att hjälpa till. De elever som vill får gärna komma festklädda.

Under eftermiddagen fortsätter "festen" med Vernissage där alla föräldrar och andra som vill får ta del av elevernas utställning om uppfinningar mellan kl. 14-17.

Vi önskar er en fin adventshelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar