fredag 20 maj 2016

Om vecka 20 och inför vecka 21

I veckan har vi tittat på teater, Resan till Apolonien. Mycket musik och cirkuskonster, vilket engagerade eleverna! Teatern passade mycket bra in i vårt arbete med STARKI matte tar vi nu paus i räknandet av addition och subtraktion, och jobbar istället med att mäta längd och omkrets resten av terminen.

I temat fortsätter vi vårt arbete om Veberöd, vi lär oss just nu mer om husen i Gamla byn och vilken verksamhet som bedrevs där.

Det börjar också bli dags att samla ihop biblioteksböckerna snart. Vi saknar några böcker, som eleverna inte hittar i sina lådor. Vi skulle vara tacksamma om ni kollar hemma om de möjligtvis har hamnat där. Just nu är vi på jakt efter:
- Fräs, den lilla panterkatten
- Här kommer Hallon.
- I målet
- Smyga till Hallon
- Kim och Lina hoppar högt

Info framåt:

Läxa i nästa vecka: Läsning ca 15 min varje dag. Dessutom är det bra om eleverna fortsätter att träna på sina repliker till engelskan.

Måndag: Vi kommer att få besök av klass 5A kl. 13.

Tisdag: Årskurs 2 från Augustenborgsskolan i Malmö kommer på besök.

Onsdag: Idrott som vanlig. Hanna är på utbildning, Elin vikarierar.

Fredag: Hela F-3 har friidrottsdag på Romelevallen. Vi samlas i klassrummet som vanligt och är åter när skoldagen är slut. Kom ombytt för uteidrott (kläder efter väder!) och ta gärna med extra dricka. Vi får lunch från skolan.

Måndag 30/5: Vi inbjuder till föräldrakväll, inbjudan finns i elevernas väskor, samt här nedan på bloggen.

Tisdag 31/5: Vi åker på besök på Augustenborgsskolan. Vi får lunch med från skolan. Vi beräknas vara åter på skolan ca kl 14.

Trevlig helg!
önskar vi i Luft


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar