måndag 29 februari 2016

Info om bokjuryn och läsläxa, plus info om V9+10

Idag presenterade vi våra nya böcker som vi ska arbeta med under några veckor. Vi kommer att arbeta med bokjuryn där vi läser böcker från 2015 och röstar fram den/de böcker vi tycker är bäst. Mer info finns på bokjuryn.se.

I samband med det gör vi boktips i videoform som vi lägger ut på vår nya bokblogg Boktips1 som ni hittar till höger i vår blogg. Vi lär oss hur vi gör bokrecensioner, hur man presenterar böcker och inspirerar till läsning och hur man skriver kommentarer på nätet. Sara på biblioteket har gjort vår bloggs första boktips.

Vi kommer i skolan att arbeta med detta på tisdagar och torsdagar. Tisdagen den 8 mars och tisdagen den 15 mars har vi läsdagar fram till lunch. Ta gärna med en kudde eller något annat som gör det mysigare med läsningen dessa dagar.


Läsläxan under den här perioden kommer därför också att innebära att läsa dessa böcker. Läsläxan är därför minst 15 minuter under 5 dagar i veckan. Givetvis får eleverna läsa mer om de vill! Ni får med ett läskort hem, där ni skriver vilken dag och vilka sidor ni har läst hemma. När vi läser i skolan skriver eleverna i vilka sidor de har läst i skolan.

I morgon går vi på utflykt till Liabacken för att lära känna våra blivande klasskompisar från Idala och leka lekar. Vi går kl. 8.30 och är tillbaka till lunch. 

Vi vill påminna om att det är studiedag för all personal måndag 7/3 och att fritids då är bemannat med vikarier. 

Tisdagen den 8/3 är det föräldramöte kl. 18.00 med personal från LSR (Lunds skolors resurscenter). Om ni vill att vi tar upp något särskilt önskar vi att ni skriver det i kontaktboken eller i ett mail. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar