fredag 2 oktober 2015

Luftballonger och överraskning!

Vi jobbar just nu mycket med luft och vatten. Tidigare i veckan byggde vi luftballonger - som vi testade att flyga idag. Vi har också försökt sammanfatta vad vi har lärt oss om vatten och luft hittills.

Vad har vi lärt oss om vatten och luft?
Värme gör så att luftballonger flyger.
Varm luft är lättare än kall luft, så värme stiger uppåt. Kall luft sjunker.
Vattnet går runt, runt, runt och vi dricker samma vatten som fanns på dinosaurietiden. Vattnet i havet och sjöar avdunstar som vattenånga och blir till moln på himlen. Sedan regnar vattnet ner igen. Eller så är det snö eller hagel som kommer ner.
Det finns syre i vatten. Syre finns också i luft.

Vi har gjort en överraskning till alla familjer i år 2 denna veckan. Den ligger i väskan! Det har vi gjort för vi har lärt oss att det är bra att dela med sig och att den man delar till blir glad och då blir den som delar med sig också glad. Vi skickar ett leende vidare genom en önskan att alla familjer får en underbar helg där de känner hur bra det är att vi i år 2 är tillsammans <3

Vi vill påminna om att det är studiedag på onsdag och att fritids är öppet med vikarier för de som har anmält att de behöver omsorg. Vi har morgonfritids på Kastanjen fram till kl. 8.00 när vi går över till våra lokaler. Stängningen fungerar ungefär som vanligt, eventuellt går de över lite tidigare.
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar